Bäst polermaskin – Polermaskin bäst i test 2024

Polermaskin bäst i test 2024

Med polermaskin kommer du både spara tid och få ett bättre resultat än om du polerar för hand. Det vanligaste användningsområdet för en polermaskin är till bilen, men det går också bra att polera exempelvis båten eller andra ytor. Polermaskiner finns i många olika modeller, och finns i flera olika prisklasser. Det kan därför vara svårt att hitta rätt, men här kommer fem tips på riktigt bra polermaskiner. 

Priser & lagerstatus presenteras i samarbete med PriceRunner

 

1. Rupes LHR21III/STD Mark III - Bäst i test polermaskin

För dig som söker en riktigt bra polermaskin och vill investera i en produkt som är enkel att använda och ger riktigt bra resultat är den här polermaskinen från Ruper det rätta valet. Den har en omloppsbana på 21 millimeter samt en stöddyna med en diameter på 150 millimeter, vilket gör den perfekt när du vill polera större ytor. 

Den här modellen är en ny uppgraderad variant som bland annat har en nyutvecklad motor. Dessutom har den ett nytt och skönare gummigrepp, vilket gör den bekvämare för dig som användare. Maskinens hastighet kan du enkelt styra genom vridratten som sitter på handtaget. 

Fördelar
+ Lång sladd på 9 meter
+ Mycket bra ergonomi 

Nackdelar
– Högt pris

2. Ryobi R18P-0 One+ Solo - Prisvärd polermaskin

När du vill ha en prisvärd polermaskin som ändå levererar är det Ryobi märker du ska titta på. Det här är en oscillerande polermaskin där det är möjligt att ställa in varvantalet. Du kan ställa in varvantalet i sex olika steg. Som lägst 3 000 varv/minut och som högst 7 500 varv/minut. 

Maskinen har ett stort vredhantag, vilket gör den ergonomisk att använda. En funktion som är mycket viktigt då polering kan bli ett tungt och obekvämt jobb efter en tid. Det är batteridriven och drivs med samma batteri som dina andra Ryobi-verktyg. 

Fördelar
+
Batteridriven och kan därför användas var som helst
+ Mycket prisvärd

Nackdelar
Lite för kort batteriti

3. Bosch Professional GPO 14 CE 1400W - Bekväm polermaskin från välkänt märke

Bosch är ett mycket välkänt märke när det kommer till verktyg och maskiner. Anledningen är helt enkelt att du får väldigt bra verktyg till bra priser, och den här polermaskinen är inget undantag. Maskinen har sex olika inställnings för varvantal och är enkel att kontrollera. Precis som de andra i topplistan har Bosch är fokuserat extra på ett bekvämt handtag, så att du kan slutföra ditt arbete utan obehag. 

Den här polermaskinen från Bosch har dessutom en låg vikt, på endast 2,5 kg. Vilket gör den ännu smidigare att använda – samitidigt som resultatet såklart blir önskvärt. 

Fördelar
+ Väger endast 2,5 kg
+ Specialframtaget luftintag som ger optimal nedkylning och minskar risken för överhettning

Nackdelar
Lite mindre poleryta än en del andra polermaskiner

4. Festools RO 90 DX FEQ-Plus - Kombinerad poler- och slipmaskin

Detta verktyg från Festool är en kombinerat slip- och polermaskin. Du får med två stycken huvuden, en triangelformad för slipning och en rund för polering. Priset kan tyckas högt till en början, men med tanke på att du får två riktigt bra verktyg i ett, så är priset helt rimligt!

Fördelar
+ Fungerar både som poler- och slipmaskin
+ Väger endast 1,5 kg

Nackdel
– Vibrerar ganska mycket och under långvariga arbeten kan det bli tröttsamt

5. Turtle Wax TW850-OSC - Perfekt för att polera bilen

Turtle Wax är ett av de största varumärkena när det kommer till bilvård. Med den är oscillerande polermaskinen slipper du använda deras vax för hand, och kan enklare få ett riktigt bra resultat.  Den kommer med en polerrondell på 130 millimeter i vilket gör det enklare att polera större ytor. Men du får även med mindre stödrondeller för att kunna komma åt i trängre utrymmen. 

Vad är viktigt när du väljer polermaskin?

När du ska köpa polermaskin bör du först och främst fundera på hur ofta du kommer att använda den. Ska du enbart polera bilen två gånger om året? Eller gillar du att ta hand om bilen oftare, eller kanske polera en stor båt eller husvagn?

Du som kommer att använda polermaskinen ofta bör fundera på om du har råd att investera i en med hög kvalitet. Även om billigare polermaskiner även ger bra resultat, finns det ofta en viss kvalitetsskillnad. Saker som kan variera är varvantal och storleken på polerytan. 

Något du också kommer att vilja tänka på är vibrationerna och handtaget. Har du bara provat en polermaskin under en kort stund förut, har du kanske inte känt av det. Men alla som har polerat med maskin under en lång tid vet att vibrationerna blir riktigt tungt efter ett tag. Därför är det bra att välja en maskin som har ett handtag som dämpar vibrationer. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen