Gasolkamin bäst i test – Bäst inomhus gasolkamin 2024

En gasolkamin är ett effektivt alternativ för att värma upp din bostad. Med ett brett utbud av pålitliga varumärken och modeller att välja bland, erbjuder dessa värmekällor en kombination av effektivitet och pålitlighet. För att underlätta ditt val har vi noggrant utvalt och granskat några av marknadens främsta alternativ.

Inomhus gasolkamin bäst i test 2024

Bäst pris & lagerstatus presenteras i samarbete med PriceRunner

1. MR Heater MH8BXDF – Gasolvärmare bäst i test 2024

gasolvärmare bäst i test

MR Heater ”Portable Buddy” MH8BXDF är vår favorit och den modell vi anser vara bäst i test – speciellt för dem som söker en pålitlig, effektiv och kompakt gasolvärmare. Trots sin storlek, levererar denna modell en imponerande värmeeffekt, idealisk för rum upp till 21 m³, vilket gör den perfekt för mindre utrymmen så som fiske- eller jaktstugor eller i krissituationer.

Vridreglage låter dig justera värmeeffekten mellan 1,2 och 2,4 kW vilket ger dig full kontroll över både värmenivå och gasförbrukning. En av dess mest uppskattade egenskaper är dess portabilitet. Utrustad med ett ihopfällbart bärhandtag, är ”Portable Buddy” enkel att transportera och förvara. Dessutom erbjuder den möjlighet till väggmontering, vilket gör den till en mångsidig lösning för både fasta och temporära uppvärmningsbehov.

Fördelar:

 • Kompakt och portabel design
 • Steglös värmereglering för anpassad komfort
 • Lämplig för mindre rum och utrymmen upp till 21 m³

Nackdelar:

 • Passar ej för större utrymmen


2. Sunwind Fan-Tastic – Bäst portabel gasolkamin med fläkt


gasolkamin bäst i test

Sunwind Fan-Tastic är en bra modell om du är ute efter en billigare gasolkamin som har en elektrisk fläkt. Fläkten sprider ut värmen i ditt rum så att det blir varmt och skönt överallt och inte bara runt kaminen.
Den är bränsleeffektiv och spenderar som mest 305g gasol per timme, jämför det här med att den rymmer tuber på 10kg gasol så är den mer effektiv än många andra modeller på marknaden.

Den har också en CO2-säkring som gör det säkert att använda den utan oro över att skada någon vid längre användning. Om det är något negativt man ska nämna om den här modellen så är det antagligen att den bara finns i svart och har en lite ”skrikig” design med sitt färgval. Det här är inte ett bekymmer för många men beroende på hur resten av rummet ser ut så kan det här sticka ut en hel del, i rätt rum så är det däremot en snygg gasolkamin.

Fördelar:

 • Fläkt på 230V
 • Värmer upp snabbt
 • Spenderar bara 110-305g gasol per timme

Nackdelar:

 • Finns endast i svart

3. Blue Belle Chic – Bra miljövänlig gasolkaminbäst liten gasolkamin

Blue Belle Chic är vår favorit när det kommer till små gasolkaminer, en miljövänlig gasolkamin tillverkad i helt återvunnet material. Det här är utmärkt för den som är miljömedveten och vill göra ett klokt köp. Den är också portabel vilket alltid är ett plus. Du kan då röra på den från ett rum till ett annat, vilket är perfekt om du flyttar dig i huset under dagen.

En klar fördel med den här modellen är att den är väldigt bränsleeffektiv och miljövänlig då den anpassar sig själv för att hålla nere på förbrukningen av bränslet med hjälp av en unik termostat. När temperaturen sjunker under det du har ställt in så sätter den automatiskt på sig igen. På så vis får du alltid en kostnadseffektiv och behaglig temperatur satt efter din önskade temperatur.

Fördelar med Blue Belle Chic:

 • Portabel
 • Tillverkad i återvunnet material
 • Bränsleeffektiv

Nackdelar med Blue Belle Chic:

 • Kanske inte lika snygg som andra i listan

4. Sunwind Echo SC18 – Bäst väggmonterad gasolvärmarebäst väggmonterad gasolkamin

Om du är ute efter en gasolkamin som tar mindre plats så visar test att Echo SC18 är ett ypperligt val. Den här kaminen hänger du helt enkelt på väggen, så den tar ingen plats på golvet och du behöver inte oroa dig för placeringen. Tack vare att den hänger på väggen så fördelas den varma luften över hela rummet.

Den tar inte heller något syre från rummet och arbetar med en sluten förbränning, så gasen kommer inte att sprida sig i rummet. Den stänger också av gasen automatiskt om lågan skulle slockna, vilket bidrar ännu mer till den här modellens höga säkerhet.

Om det nu finns något negativt med Sunwind Echo SC18 så är det att den är väldigt dyr. Den må ha bra betyg vid test av gasolkamin, men den här är antagligen över mångas budget. För pengarna får du däremot väldigt mycket och det här är en av de bättre modellerna att använda i just sovrum. I just sovrum är det viktigt att gasen inte sprider sig och att den inte använder syret i rummet, annars kan det bli farligt om du skulle somna.

Fördelar:

 • Hängs på väggen – tar mindre plats
 • Termostatstyrning för bättre effektivitet
 • Lämpad för sovrum och mindre rum

Nackdelar:

 • Relativt dyr

Köpguide – Bra att tänka på när du köper en gasolkamin

Innan du köper din nya gasolkamin så är det bäst att sätta sig in i vad det innebär att en modell är bäst i test. Det finns ganska många alternativ på marknaden och inte alla modeller är lämpade för alla hem.

Pris på gasolkaminer

Priset kan skilja sig rejält och det reflekterar vår lista väldigt väl. För en tajt budget så finns det gott om fina alternativ på bara någon tusenlapp eller två. Har du däremot väldigt höga krav på din kamin, exempelvis att den inte ska ta plats utan istället hänga på väggen, blir det väldigt dyrt. Jämför mellan modellerna och inte minst deras olika funktioner. Om du till exempel absolut måste ha en fläkt så kan du komma undan ganska billigt med exempelvis Sunwind Fan-Tastic eller Bluegaz BG64 som båda är överkomliga.

Satsa på hållbarhet

När du köper en gasolkamin så är hållbarhet alltid viktigt, om den går sönder snabbt så är den knappast bäst i test. Tar du hand om din kamin så kan den hålla i väldigt många år och modellerna vi valt ut är menade att hålla länge. Det är också mer miljövänligt. Om du är ute efter att vara miljömedveten kan du kombinera hållbarhet med återvunnet material med en Blue Belle Chic.

Välj ett välkänt märke

Märken som exempelvis Sunwind och Bluegaz är välkända inom bland annat kaminer. Ett bra märke är utan tvekan det enklaste sättet för dig att försäkra att du faktiskt får en bra modell som håller länge och värmer upp ditt rum ordentligt.

Vanliga frågor om gasolkaminer

Om du har några frågor om gasolkaminer så hittar du kanske svaret nedanför.

Finns det någon risk med en billig gasolkamin?
Inte i vanliga fall. En budgetmodell ska fortfarande ha säkerhetsfunktioner som stoppar en kamin från att exempelvis släppa ut gas i rummet. Vi har såklart varit noga med att välja ut modeller från legitima och erkända tillverkare som har dessa säkerhetssystem.

Varför är det bra med en fläkt?
En fläkt är ett effektivt sätt att sprida ut den varma luften i rummet. Med en del kaminer finns det en risk att den varma luften samlas runt kaminen. Det blir var så småningom, men det kan ta sin lilla tid i framförallt större rum.

Är det billigare att värma med gasol än el?
Ja, kostnaden för att värma med gasol jämfört med el kan variera beroende på faktorer som region, priser och energieffektivitet, men i många fall kan gasol vara mer kostnadseffektivt än el.

Är det lönsamt med gasolkamin?
Lönsamheten med en gasolkamin beror på individuella förhållanden och användningsmönster. Gasolkaminer kan vara kostnadseffektiva jämfört med andra uppvärmningsalternativ, särskilt om de används i områden där gasolpriserna är konkurrenskraftiga.

Kan man använda en gasolkamin inomhus?
Ja, det går att använda en gasolkamin inomhus, men det kräver vanligtvis en välventilerad miljö för att säkerställa att förbränningsprodukterna, såsom koldioxid och vattenånga, ventileras ut korrekt.

Är gasolkamin ekonomiskt?
Gasolkaminer kan vara ekonomiska beroende på faktorer som gasolpriser, installation och underhåll. De erbjuder ofta en kostnadseffektiv uppvärmningslösning jämfört med vissa andra alternativ.

Hur mycket el drar en gasolkamin med fläkt?
Elanvändningen för en gasolkamin med fläkt varierar beroende på modell och effekt. Det rekommenderas att kolla specifikationerna för den specifika kaminen för att få exakt information om dess elförbrukning.

Hur mycket drar en gasolkamin i timmen?
Gasolkaminens förbrukning i timmen varierar beroende på dess effekt och specifikationer. Det är bäst att kolla tillverkarens information för exakt uppgift om förbrukningen. Generellt sett kan en 10 kg gasolbehållare räcka från några timmar upp till flera dagar.

Håller du med om vårt test? Lämna gärna en kommentar nedan! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen